Publicații

Alfabetul artei de a gândi limbajul universal

Alfabetul artei de a gândi limbajul universal

Există acțiuni și ban în cantitate finită (bitcoin), deci există semințele rezolvării problemelor. Remarcabil este faptul că banul cooperării, nefiind legat de resurse sau muncă, este de asemenea imposibil să intre în criză, însă produce efecte benefice conducând oamenii către implicare directă în rezolvarea problemelor existente.

Caracteristici psihologice ale copiilor cu tendinţe de abandon

Caracteristici psihologice ale copiilor cu tendinţe de abandon

Pentru vectorul Tulburări de atenţie->încăpăţânare, care se poate transforma în Validare -> prietenie, se poate construi o strategie de mentorat de tip peer to peer cu colegi binevoitori ce doresc să ajute pe colegul aflat în dificultate. De asemenea, pentru Lipsa de motivaţie -> indiferenţă apatie ce se poate transforma în Tactica -> algoritmizare, se poate proiecta un program de descoperire şi inventică pe subiecte ce nu au fost iniţial abordate şi unde copilul aflat în dificultate nu a întâmpinat nici un fel de eşecuri.

Inteligenţa socială şi arborele sefirotic

Inteligenţa socială şi arborele sefirotic

Legătura directă dintre caracteristicile individuale şi cele sociale ale oamenilor este atât de fină încât cu greu se pot depista ce caracteristici psihologice sunt specifice persoanei nefiind create de interferenţa cu mediul social. Pe de altă parte societatea are o organizare pe nişe funcţionale ce constituie un sistem de cerere şi ofertă faţă de caracteristicile individuale ale oamenilor, aceasta producând o orientare socială către diverse domenii de activitate.

Introducere în fractalii algebrici, perspectiva cosmică

Introducere în fractalii algebrici, perspectiva cosmică

Din ce in ce mai multe cercetări și teorii conduc la ipoteza că universul este de tip fractal algebric prezentând izomorfisme structurale între etajele de complexitate. O altă concluzie remarcabilă ne conduce la existența mai multor formule de fractalizare ce relevă la analiză structuri coerente. Cercetările în aceasta direcție sunt încă la început și nu putem preciza daca direcțiile de fractalizare sunt finite sau infinite.

Limbajul logic al universului - limbajul lui Dumnezeu

Limbajul logic al universului - limbajul lui Dumnezeu

Trebuie să înțelegem că Terra nu este un bolovan aruncat în spațiu ci o tehnologie făurită cu infinită cunoaștere de universul conștient. Înainte îl numeam Dumnezeu fără să-l înțelegem, dar măcar învățam să observăm și să respectam cuvântul lui Dumnezeu. În acest material vom învăța că universul conștient există și are capacitatea de a comunica cu tot ceea ce este în universul comunicării, printre care materia vie sau nevie.

Metamorfoza umană și abandonul educativ

Metamorfoza umană și abandonul educativ

Educaţia individualizată necesară recuperării elevilor cu tendinţă de abandon educativ cere o pregătire psihopedagogică specifică a profesorilor antrenaţi în acest program. Aceasta se datorează nevoii de cunoştere atât a caracteristicilor personale sau culturale ale elevilor precum stilul de învăţare sau deschiderea către anumite nişe sociale, cât şi a caracteristicilor ce ţin de dinamica dezvoltării personalităţii elevilor la diferite etape de vârstă şi în diferite situaţii cheie. Este mult mai mare nevoia de aprofundare a acestor caracteristici ce se reflectă în factorii emoţionali, motivaţionali, intelectuali, sociali, etc. la elevii cu tendinţă de abandon decât la elevii fără această problemă de bază.